Frankrijk

Anwar El Ghazi maakt winnende doelpunt voor Lille OSC

Anwar El Ghazi heeft zaterdag voor het eerst gescoord voor Lille OSC. De in de winterstop van Ajax overgekomen aanvaller maakte in de uitwedstrijd tegen Caen het enige doelpunt. El Ghazi liep zich in de 69ste minuut in de diepte vrij, stoomde op tot de rand van het zestienmetergebied en schoot de bal geplaatst en laag in de hoek: 0-1. Lille kon een overwinning wel gebruiken. De laatste drie competitieduels werden verloren. Franck Passi werd dinsdag als nieuwe trainer aangesteld en liet El Ghazi vanaf het begin meedoen. Ricardo Kishna, ook voormalig speler van Ajax, ontbrak zaterdag in de selectie van Lille. De ploeg uit Noord-Frankrijk steeg dankzij de zege naar de veertiende plaats met 29 punten, Caen heeft er 25. Komend seizoen neemt de Argentijn Marcelo Bielsa het stokje over van Passi. (ANP)