Eredivisie

PSV komt fantastisch doelpunt van Messaoud te boven en behaalt moeizame zege op NEC

PSV blijft nog enigszins in het spoor van Ajax en koploper Feyenoord. De nummer drie van de eredivisie won zaterdag op eigen veld moeizaam van NEC. De Eindhovense club kwam na twintig minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Marco van Ginkel, maar tien minuten later maakte NEC na een snelle uitbraak met een schitterend doelpunt gelijk. Ali Messaoud rondde de Nijmeegse aanval af. Na rust lukte het PSV om door de hechte defensie van NEC te breken. Bart Ramselaar maakte in de 55ste minuut de 2-1. In de slotfase kwam PSV zowaar onder druk te staan, maar in de blessuretijd maakte Luuk de Jong aan alle onzekerheid een einde: 3-1. Het betekende zijn 100ste doelpunt in competitieverband. (NRC)