Eredivisie

Blunder Tim Krul in blessuretijd leidt puntenverlies AZ op bezoek bij Willem II in

Tim Krul lijkt zijn draai nog niet te hebben gevonden in Alkmaar. De doelman van AZ ging zondag in de blessuretijd van het uitduel bij Willem II in de fout. Hij kwam te laat uit zijn doel en sloeg vervolgens mis. Daardoor kon Erik Falkenburg namens de thuisploeg de 1-1 binnenkoppen.

Het betekende de tiende tegentreffer voor Krul in zijn eerste vier duels bij AZ. Aanvoerder Ben Rienstra wees na afloop van de wedstrijd voor de camera van Fox Sports ook naar de doelman van het Nederlands elftal. „Tim riep ‘los’. Dit mag nooit gebeuren bij hem. Hij is twee meter”, zei Rienstra.

Krul kampte in 2016 met een knieblessure, waardoor hij lang uit de roulatie was. De keeper van Newcastle United werd verhuurd aan Ajax, maar was daar overbodig. Hij vertrok daarom vorige maand naar AZ.

Krul was na zijn fout schuldbewust. „Als ik kom, moet ik die bal wegstompen”, zei hij tegen Fox Sports. „Verder voel ik me gewoon goed. Ik moet nog wat scherper worden. Die bal mag er gewoon niet in, klaar. Soms valt-ie er net tussen en dat is zuur. Uiteindelijk is het toch een teamprestatie, ik doe het niet alleen.”

Op 28 maart speelt het Nederlands elftal tegen Italië. (NRC)