Duitsland

RB Leipzig verkleint achterstand, Ancelotti bespuugd in Berlijn

RB Leipzig heeft de achterstand op koploper Bayern München verkleind tot vijf punten. De nummer twee van de Duitse Bundesliga won na twee nederlagen op rij zondag met 2-0 op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De Zweedse middenvelder Emil Forsberg zette de bezoekers op voorsprong. Vlak voor rust stopte Leipzig-doelman Peter Gulasci een strafschop van Thorgan Hazard. Na de pauze zette clubtopscorer Timo Werner RB Leipzig op 0-2. Jannik Vestergaard maakte nog de 1-2.

Landskampioen Bayern München speelde een dag eerder met 1-1 gelijk bij Hertha BSC. Robert Lewandowski maakte in de 96ste minuut de 1-1. Na afloop werd Bayern-coach Carlo Ancelotti bespuugd door fans van Hertha. Hij stak daarop zijn middelvinger op naar de Berlijnse aanhang. (NRC)