Tsonga tegen Goffin in ABN Amro-finale

Hij versloeg Berdych zonder setverlies met 6-3 6-4.

Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga Foto Koen Suyk/ANP

Fransman Jo-Wilfried Tsonga versloeg op zaterdag de Tsjech Tomas Berdych tijdens de halve finale van het ABN Amro World Tennis Tournament. Hij leed geen setverlies en versloeg Berdych met gemak in twee sets van 6-3 6-4. Het is de vierhonderdste overwinning van Tsonga, die op de veertiende plek staat in de wereldranglijst. Als hij het toernooi wint, betekent dat zijn eerste titel sinds de Moselle Open in 2015.

Pierre-Hugues Herbert en David Goffin. Foto Koen Suyk/ANP

Hij moet het nu opnemen tegen Belg David Goffin, die later op de avond gemakkelijk won van zijn tegenstander Pierre-Hugues Herbert met 6-1 6-3. Herbert versloeg op vrijdag nog volledig onverwacht favoriet Dominic Thiem. Ook Goffin speelde echter al eerder boven verwachting goed: hij klopte rivaal Bulgaar Grigor Dimitrov in de kwartfinale. Hij had nog nooit eerder een duel tegen de Bulgaar gewonnen.

Dubbelspel

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop plaatsten zich na een uur voor de finale van het dubbelspel. Ze versloegen landgenoot Jean-Julien Rojer en de Roemeense Horia Tecau met 6-4, 6-3. Koolhof en Middelkoop waren door middel van een wildcard in het ABN Amro tennistoernooi terecht gekomen.

Op zondag spelen ze voor hun derde titel.