In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Rotterdam, 16 februari - Moeder Namaste en haar pasgeboren jong in het Taman Indah-verblijf worden aan het grote publiek voorgesteld in Diergaarde Blijdorp.
ANP / Arie Kievit
17 februari- De moeder van Zeeshan treurt bij het lichaam van haar 13 jarige zoon. Bij een bomaanslag in de Pakistaanse stad Sehwan vielen meer dan zeventig slachtoffers waaronder 20 kinderen.
AFP / Asif Hassan
Karachi, 17 februari - Pakistaanse vrijwilligers waken bij de lijken van de mogelijke daders van de bomaanslag. Veiligheidstroepen voerden een nachtelijk raid uit op de schuilplaats van militante strijders.
AFP / Rizwan Tabssum
Duizenden dwergschildpadden of waranda’s (Lepidochelys olivacea) leggen dezer dagen hun eierenop het strand van Rushikuly aan de Benagaalse baai in India, één van de belangrijkste broedplaatsen.
AFP / ASsit Kumar
Washington, 13 februari - President Donald Trump en Canada's eerste minister Justin Trudeau verlaten het podium na hun gezamenlijke persconferentie in de East Room van het Witte Huis.
AFP / Mandel Ngan
Parijs, 15 februari - Medewerkers van het Louvre hangen het melkmeisje van Johannes Vermeer op. Het Rijksmuseum heeft het schilderij uitgeleend aan het Franse museum, voor de tentoonstelling Vermeer et les maitres de la peinture de genre, over de schilderkunst van de Gouden Eeuw.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
Libanon, 16 februari - dichtbij de kust van Beirut neemt deze man een ochtendduik in de Middelandse zee bij 8 graden Celsius.
AP / Hassan Ammar
Gaza, 16 februari - Een autowrak dient als schuilplaats tijdens hevige regens.
Reuters / Mohammed Salem
Gaza, 16 februari - Reddingswerkers voeren een man weg uit het Jabaliya vluchtelingenkamp na hevige regens en overstromingen.
AP / Khalil Hamra
Mosul, 16 februari - Een man probeert jurken te verkopen in het Khazer kamp. Volgens de Verenigde Naties zijn er nog bijna 160.000 inwoners ontheemd door het oorlogsgeweld.
AP / Bram Janssen
Festiviteiten op het Kim Il-Sungplein in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang ter ere van de 75ste geboortedag van wijlen Kim Jong-Il.
AFP / Ed Jones
In Tignes, Frankrijk kwamen maandag enkele skiërs om het leven door een lawine.
AP / Luca Bruno
Bijna 200.000 inwoners van Oroville en omgeving in Californië zijn opgeroepen te evacueren in verband met het mogelijk instorten van een deel van de Oroville-stuwdam. Met rotsblokken wordt geprobeerd het zwakke deel van de dam te versterken.
Elijah Nouvelage/Getty Images/AFP
Rellen in de voorstad Bobigny bij Parijs.
AFP / Geoffroy van der Hasselt
Zo’n vijfhonderd Afrikaanse migranten klauterden over de hekken van de Spaanse enclave Ceuta. Vermoeid, vaak met snijwonden maar vooral uitgelaten van vreugde bereikten ze Europa.
AP / Jesus Moron
Hussain en Chahad, vluchtelingen uit Mosul, trouwen in het vluchtelingenkamp Khazer in Irak.
Reuters / Zohra Bensemra
Nadezhda Skardino uit Wit-Rusland op het WK biathlon in Hochfilzen, Oostenrijk.
AFP / Franck Fife
Luchtfoto van het kamp Oceti Sakowin, waar Sioux en aanhangers protesteren tegen de aanleg van de oliepijpleiding Dakato Acces.
Tom Stromme/The Bismarck Tribune via AP
Leden van de Turkana-stam in Kenia dragen wapens om hun vee te beschermen tegen rivaliserende stammen.
Reuters / Goran Tomasevic
Op straat showt modemerk Marc Jacobs de wintercollectie tijdens de New York Fashion Week.
Reuters / Shannon Stapleton