VS

Senaat stemt in met benoeming Pruitt bij Milieubureau

De Amerikaanse Senaat is vrijdag met 52 tegen 46 stemmen akkoord gegaan met de benoeming van Scott Pruitt tot baas van het Bureau Milieubescherming (EPA). Van alle kandidaten die president Donald Trump heeft genomineerd voor zijn regering, was Pruitt in progressieve kringen een van de meest omstreden. Als procureur-generaal van Oklahoma was hij een gezworen vijand van milieuactivisten. Namens de staat, met een invloedrijke olie- en gasindustrie, spande hij meer dan tien keer een proces aan tegen de dienst die hij nu gaat leiden. Hij liet ook vaak weten het wetenschappelijk bewijs voor klimaatverandering te betwijfelen. Veel Republikeinen vinden Pruitt een welkome wisseling van de wacht. Zij zeggen dat door EPA veel banen in de steenkool- en olie-industrie zijn verdwenen door emissie-regels.(NRC)