Vluchtelingen

Jungle in Calais ziet migrantenstroom terugkeren terug in Calais

De laatste weken zijn honderden migranten teruggekeerd naar Calais. De meeste daarvan zijn kinderen die zonder ouders rondzwerven, zegt de lokale hulporganisatie Utopia 56.

Afgelopen oktober werd de zogeheten ‘jungle van Calais’ ontruimd en werden zo’n zesduizend migranten die illegaal Groot-Brittannië hoopten te bereiken, elders in Frankrijk ondergebracht. Sinds enkele weken zwerven er weer vluchtelingen rond in de buurt van de voormalige ‘jungle van Calais’.

Hoewel een getal van drie- tot vierhonderd wordt genoemd, is het volgens Yolaine Bernard van hulporganisatie Salam moeilijk te zeggen hoeveel kinderen en volwassen migranten er op dit moment precies verblijven. „We hebben ze niet allemaal geteld, maar we zien de hele tijd nieuwe gezichten. Dus we hebben het zeker over honderden mensen.” (NRC)