Tennis

Tsonga tegen Berdych in halve finale Rotterdam

Jo-Wilfried Tsonga is vrijdag doorgedrongen tot de halve finales van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Hij rekende met de Kroaat Marin Cilic. Tsonga had twee tiebreaks nodig om de nummer één van de plaatsingslijst te passeren: 7-6 (8) 7-6 (5). Het aantal aces en winners lag nagenoeg gelijk. De Fransman staat in de halve finale tegenover Tomas Berdych uit Tsjechië, die in zijn kwartfinale de Slowaakse titelverdediger Martin Klizan uitschakelde (6-3 6-3). Berdych won het ATP-toernooi in Rotterdam al eens in 2014. Ook de Belg David Goffin heeft de halve finales bereikt. Hij versloeg vrijdagavond de Bulgaar Grigor Dimitrov in drie sets: 6-4 1-6 6-3. De kwartfinalepartij tussen de Oostenrijker Dominic Thiem en de Franse qualifier Pierre-Hugues Herbert was bij het ter sluiten van deze krant nog bezig. (ANP)

    • Rob Schoof