Klaas Otto

Oud-baas No Surrender na vier dagen alweer vast

Klaas Otto, oud-voorman van motorclub No Surrender, is deze vrijdag in Bergen op Zoom gearresteerd, vier dagen nadat hij uit voorlopige hechtenis was vrijgekomen. Tegen persbureau ANP zegt de politie dat Otto de voorwaarden voor zijn vrijlating heeft geschonden. De politie zegt niet welke voorwaarden dit zijn.

Otto zat sinds juni vast voor misdrijven als brandstichting, witwassen en afpersing. Hij zou zakenpartners hebben afgeperst. Volgens het OM gingen de bedreigingen gepaard met zo veel geweld dat getuigen bang waren om een verklaring af te leggen. Otto kwam vorige week onder strenge voorwaarden vrij en moest een enkelband dragen. Zo kon in de gaten gehouden worden of hij contact op zou nemen met slachtoffers of getuigen.

In een woonwagenkamp in Bergen op Zoom werd Otto vroeg in de ochtend aangehouden door een arrestatieteam. De politie liet aan De Telegraaf weten dat dit nodig was omdat Otto „vuurwapengevaarlijk” is. De advocaat van Otto, Louis de Leon, was officieel nog niet op de hoogte van de aanhouding. Hij liet aan het ANP weten verbijsterd te zijn door de inzet van een arrestatieteam: „Ze hadden ook gewoon aan kunnen bellen.”

Ook Otto’s rechterhand Janus de V. werd vrijdag gearresteerd. Hij wordt ook verdacht van het schenden van voorwaarden. (NRC)