Favoriet Dimitrov verliest op ABN Amro-toernooi

De Belg David Goffin is in de kwartfinale in drie sets te sterk voor de Bulgaar: 6-4, 1-6, 6-3.

Grigor Dimitrov tijdens een eerdere partij op het ABN AMRO-tennistoernooi in Rotterdam Ahoy. Foto Koen Suyk / ANP

David Goffin heeft de halve finales bereikt op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Belgische tennisser klopte vrijdag in de kwartfinale in Ahoy de Bulgaar Grigor Dimitrov in drie sets: 6-4, 1-6, 6-3.

Dat mag een verrassing heten, want Dimitrov verloor dit jaar tot aan de kwartfinale in Rotterdam slechts één wedstrijd: de halve finale op de Australian Open tegen Rafael Nadal.

Bovendien staat Goffin (11) op de wereldranglijst weliswaar één plek boven zijn Bulgaarse tegenstander (12), maar in onderlinge duels stond het 3-0 voor Dimitrov. Ook op de Australian Open was Diomitrov in de kwartfinale nog sterker geweest dan Goffin.

Thiem of Herbert volgende tegenstander Goffin

In Rotterdam maakte de Belg vrijdag echter iets van zijn achterstand goed. Met één break pakte hij de eerste set, meldt persbureau ANP. Meteen in de tweede set maakte hij het de Bulgaar moeilijk. Maar Dimitrov hield met moeite zijn opslaggame en stoomde vervolgens door naar setwinst met 6-1.

De Bulgaar verspeelde in de derde set echter meteen zijn opslagbeurt en kon die achterstand niet meer goedmaken. Goffin treft zaterdag de winnaar uit de vierde en laatste kwartfinale. Daarin nemen de Oostenrijker Dominic Thiem en de Franse qualifier Pierre-Hugues Herbert het tegen elkaar op.

    • Niels Posthumus