Eredivisie

Ajax presenteert David Neres, man van 12 miljoen

Foto ANP/Olaf Kraak

David Neres is vrijdag gepresenteerd bij Ajax. De negentienjarige Braziliaan kwam vrijdagochtend aan op Schiphol en is in de middag officieel voorgesteld. Daar tekende hij in aanwezigheid van directeur spelersbeleid Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar zijn contract dat hem tot medio 2021 aan de club bindt. Ajax betaalt Neres’ oude club São Paulo is 12 miljoen euro, wat nog op kan lopen door bonussen. „Ik ben klaar om te spelen”, zei Neres vrijdag in de Arena. De Braziliaan die met nummer zeven gaat spelen is ook al speelgerechtigd. Ajax liet echter weten dat de wedstrijd tegen Vitesse van aanstaande zondag nog te vroeg komt. „Dit is een grote club waar ik nog veel kan leren”, zei de Braziliaan. „Ik wil met Ajax kampioen worden om vervolgens Champions League te kunnen spelen”, sprak Neres zijn ambities uit. (ANP)