Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit zijn de vijf beste verhalen van deze week.

De straten in Gaza zijn ondergelopen na zware regenval.
De straten in Gaza zijn ondergelopen na zware regenval. Foto Mohammed Abed/AFP
 1. Een plastic cocon tegen de kou


  Een welkome afwisseling tussen al het politieke nieuws, volgens Oost-Europa-redacteur Eva Cukier: deze mooie fotoreportage over ijsvissers in Kazachstan. Een vertrouwd gezicht voor wie ’s winters door de post-Sovjet regio reist.

 2. De boekenman van Gaza

  Het leven in de Gazastrook kent vele beperkingen, waaronder: een groot gebrek aan Engelstalige literatuur. Mosab Abu Toha (24), de ‘bibliothecaris van Gaza’, probeert daar met behulp van Facebook verandering in te brengen, las commentator Carolien Roelants.

 3. Wat ís de Amerikaanse identiteit?


  Turkije-correspondent Toon Beemsterboer tipte deze prachtige interactieve videoproductie van The New York Times. Negen mensen beschrijven wat het voor hen betekent om Amerikaan te zijn. Hoe verhoud je jezelf tot een land dat je zowel afwijst als omarmt?

  Zie hier alle portretten: Hyphen-Nation
 4. Steve Bannons oorlog

  Duitsland-correspondent Juurd Eijsvoogel las het huiveringwekkende verslag van de Deense journalist Flemming Rose (die de Mohammed-cartoons publiceerde) die sprak met Donald Trumps topstrateeg Steve Bannon.

 5. De man zonder naam


  Een jonge immigrant die een ongeluk kreeg toen hij de grens probeerde over te steken naar de Verenigde Staten, ligt al meer dan zeventien jaar in een ziekenhuis. Wie is hij? The Guardian maakte er een indrukwekkende longread over, aangeraden door redacteur Huib de Zeeuw.