Aanslag in Zuidoost-Turkije bij wooncomplex voor rechters

Bij de aanslag met een autobom in de Turkse stad Viransehir aan de grens met Syrië is een driejarig kind omgekomen en zijn zeker vijftien gewonden gevallen.

De explosie vond plaats bij een wooncomplex waar rechters en openbaar aanklagers verblijven. Volgens een ooggetuige sneuvelden er door de klap meerdere ruiten in omliggende gebouwen. Er viel vielen zeker één dode en vijftien gewonden.

Het dodelijke slachtoffer is het driejarige zoontje van een medewerker van de rechtbank. De provinciale gouverneur Gungor Azim Tuna meldde dat de explosie in de Turkse stad Viransehir is veroorzaakt door een autobom en spreekt daarom van een terroristische aanslag.

Volgens Tuna vallen de verwondingen van de meeste mensen die naar het ziekenhuis zijn gebracht erg mee.

Minister van Justitie Bekir Bozdag zei op Twitter dat geen enkele aanslag de strijd van Turkije tegen terreur zal verzwakken: “Ons vastbesloten en effectieve gevecht tegen terreur zal doorgaan.”

De aanslag is nog niet opgeëist en Bozdag zei niet welke organisatie de regering verdenkt.

In mei vorig jaar schoot de politie in de voornamelijke Koerdische en Arabische stad vier mannen dood die lid zouden zijn van de PKK, meldt de BBC. Volgens een pro-regeringskrant wilden zij toen een bomaanslag plegen op een overheidsgebouw.

    • Arjan Meesterburrie