Pakistan75 doden bij aanslag

Foto Yousuf Nagori/ AFP

Bij een bomaanslag op een heiligdom in Pakistan zijn donderdag zeker 75 doden gevallen, 150 mensen raakten gewond. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat (IS). Volgens lokale media gooide een zelfmoordterrorist een granaat naar mensen die bijeen waren voor een ritueel voordat hij zichzelf opblies. IS is niet in groten getale aanwezig in Pakistan, maar pleegt er wel vaak aanslagen. Een politiefunctionaris heeft aan persbureau Reuters laten weten dat het dodental waarschijnlijk zal oplopen. De aanslag was in de zuidelijke stad Sehwan, 180 kilometer van Karachi. Het doelwit was het Lal Shahbaz Qalander-heiligdom van de aanhangers van het soefisme, een mystieke en liberale stroming in de islam. Vorig jaar kwamen bij diverse aanslagen in Pakistan 133 mensen om het leven. (NRC)