Infrastructuur

Aanleg Duits deel Betuweroute gaat jaren langer duren

De bouw van het Duitse deel van de Betuweroute duurt aanzienlijk langer dan gedacht. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur, PvdA) denkt dat de aanleg „enkele jaren” langer gaat duren, schrijft ze woensdag aan de Kamer. Het spoor had in 2022 opgeleverd moeten worden, maar dat is volgens Dijksma „niet langer realistisch”. Voor de bouw van een extra spoor tussen Emmerich en Oberhausen – een stuk van zo’n 70 kilometer – zijn twaalf verschillende vergunningen nodig. De eerste daarvan, voor een gedeelte bij Oberhausen, werd vorig voorjaar afgegeven, maar die gemeente tekende daartegen beroep aan. Nu de bouw vertraging oploopt, zal de Betuweroute volgens Dijksma de komende tijd vaker beschikbaar zijn en hoeven minder treinen omgeleid te worden. (NRC)

    • Auteur Onbekend