Haase speelt goed maar wordt uitgeschakeld in Rotterdam

In een boeiend gevecht komt de Nederlander net tekort tegen de Belg David Goffin: 5-7, 6-4, 6-4.

Robin Haase is met plaats 57 de hoogst gerangschikte Nederlander op de wereldranglijst.
Robin Haase is met plaats 57 de hoogst gerangschikte Nederlander op de wereldranglijst. Foto Koen Suyk/ANP

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam niet voor een verrassing kunnen zorgen. Donderdag was de Belg David Goffin, de nummer elf van de wereld, met 5-7, 6-4, 6-4 te sterk voor de Nederlander, de nummer 57 op de wereldranglijst.

Goffin en Haase hielden elkaar lang in evenwicht. Haase opende goed en trok de eerste set naar zich toe: 7-5. In de tweede set herpakte Goffin zich en wist hij met 6-4 de stand gelijk te trekken.

In de vijfde en zevende game van de derde set wist Haase op eigen opslag in totaal vier breakpunten weg te werken. Met goed en aanvallend tennis knokte de Nederlander zich terug en wist hij de games alsnog naar zich toe te trekken. In de negende game moest Haase er toch aan geloven en werd hij gebroken. Goffin mocht vervolgens serveren voor de wedstrijd.

Goffin speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de partij Dimitrov-Istomin. In de andere kwartfinales neemt de als eerste geplaatste Marin Cilic het op tegen Jo-Wilfried Tsonga, Tomás Berdych ontmoet Martin Klizan en Pierre-Hugues Herbert speelt tegen de winnaar van de partij Simon-Thiem.

Lees ook: De tickets waren al verkocht, maar de ster kwam niet

De Spaanse topper Rafael Nadal trok zich voor de start van het toernooi terug, nadat artsen hem hadden geadviseerd rust te houden. Eerder zegde ook de Zwitserse nummer drie van de wereld Stanislas Wawrinka af met een knieblessure.

    • Etienne Verschuren