De Smaak van… Felix Heezemans

Felix Heezemans (33) won afgelopen week de publieksprijs op het VARA Leids Cabaret Festival.

Winnen en toeren

„Mijn voorstelling heet Tegen de verwachting in. Al met al valt mijn leven een beetje tegen, daar gaat het over. Ik werk bij de gemeente Utrecht, afdeling publiekszaken. Ik beantwoord vragen over verordeningen en vergunningen. Zo kom ik nog een beetje onder de mensen en het is prettig om wat vastigheid te hebben. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik het in me had cabaretier te worden. Ik ben er ook vrij laat mee begonnen. Op mijn 25ste deed ik auditie voor de Koningstheateracademie in Den Bosch, in de overtuiging dat ik toch niet zou worden aangenomen. Dat werd ik dus wel. In vier jaar opleiding heb ik veel geleerd, maar nog veel meer door al die avonden optreden daarna.”

Zie voor de speellijst leidscabaretfestival.nl

Comedyfestival

„Noemenswaardig is het internationale comedy festival dat het Utrechtse Comedyhuis al een paar jaar organiseert in Tivoli. Echt een aanrader. Stand-upcomedians uit binnen- en buitenland komen optreden. Dat soort dingen gebeurt dus ook in Utrecht, en dat is best heel bijzonder. Mijn persoonlijke held Kasper van der Laan staat er ook. In al zijn eigenheid vind ik hem heel grappig. Ik treed zelf ook op, maar kom vooral niet naar mij kijken.”

International Comedy Festival: Utrecht, 31 maart t/m 1 april

Lohues

„Daniël Lohues is deze maand begonnen met zijn theatertournee Moi. Zijn liedjes gaan over zijn reizen ver weg en soms over dingen heel dichtbij huis. Een troostlied voor een vriend met een zieke vader, een nummer over een vogeltje dat niet meer kan vliegen. Ik ben best jaloers op zijn talent voor liedjes maken en zingen. Ik heb die skill totaal niet. In mijn voorstelling komt geen noot muziek voor. Neemt niet weg dat ik kan genieten van een goed theaterlied.”

Lunchconcerten

„De lunchconcerten in het Concertgebouw, dat vind ik dus geweldig. Dat dat kan. Dat je gratis kunt luisteren naar muziek op zulk hoog niveau. Vroeger moest ik verplicht mee naar concerten met mijn vader. Toen vond ik het verschrikkelijk, maar nu heb ik sinds kort een nieuwe traditie ingevoerd: eens in de zoveel tijd gaan we naar een concert, met z’n tweeën. Meestal kiest hij iets uit, ik heb nog niet echt een voorkeur. De wereld van klassiek is zo groot. Wil je het oeuvre van Michael Jackson leren kennen, dan ben je met 15 cd’tjes wel klaar. Maar met Bach ligt dat anders. Een heel verfijnde smaak heb ik dus nog niet. Maar daar wordt hard aan gewerkt.”