Bonnetjesaffaire

Rutte: medewerkers lazen e-mail met info over ‘Teevendeal’ niet

Vier naaste adviseurs van premier Rutte (VVD) zijn per e-mail geïnformeerd over de herinneringen van oud-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) over de ‘Teevendeal’, maar hebben deze e-mail nooit gelezen. Dat heeft Rutte donderdag geschreven aan de Tweede Kamer. Eerder deze week maakte Nieuwsuur bekend te weten welke adviseurs wisten van Teevens herinneringen over de hoogte van de deal die hij jaren geleden sloot met drugscrimineel Cees H. Het gaat om drie hoge ambtenaren en Ruttes politiek assistent. „Geen van hen herinnert zich de bijlage gelezen te hebben”, laat Rutte nu weten. De nasleep van de deal leidde tot het vertrek van drie VVD-bewindslieden. Donderdagmorgen was nog niet bekend of de oppositie nog een debat met Rutte wil over deze kwestie. (NRC)

    • Thijs Niemantsverdriet