Uitgaan

Na zeventien jaar houdt populair dancefeest Sensation ermee op

Dancefeest Sensation stopt: op 8 juli wordt de laatste editie georganiseerd in de Amsterdam Arena. De internationale tour van het evenement gaat nog wel door. Dat heeft de organisatie woensdag laten weten via haar website. Het feest wordt sinds 2000 georganiseerd en trekt jaarlijks circa 40.000 bezoekers. Dit jaar draaien onder meer Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano, Axwell & Ingrosso en Fedde le Grand. Een laatste dj wordt nog door de organisatie geheim gehouden. De dresscode voor feestgangers is wit. Tussen 2002 en 2008 werd ook Sensation Black georganiseerd, waarbij alle aanwezigen zwarte kleding moesten aantrekken. Wel komt er een nieuw evenement in de plaats voor de Nederlandse editie van het dancefeest. Eind dit jaar wordt bekendgemaakt wat dit is. (ANP)

    • Casper van der Veen