Team-Trump

Andrew Puzder trekt zich terug als beoogd minister van Arbeid

Andrew F. Puzder, Trumps beoogd minister van Werkgelegenheid, trekt zich terug, zo maakte hij woensdag bekend. Verscheidene Amerikaanse media, waaronder CBS News en NBC News, meldden eerder dat Puzder volgens anonieme bronnen genoeg heeft van alle kritiek die hij krijgt sinds bekend werd dat hij jarenlang een illegale immigrant in dienst had. CNN meldde dat op zijn minst vier Republikeinse senatoren weigeren om nog voor Puzder te stemmen. Dan wordt het lastig om de benodigde vijftig stemmen in de Senaat te halen. Ook berichtgeving over vermeend huiselijk geweld bracht Puzder de afgelopen week in verlegenheid. Politico vond een oude tape van The Oprah Winfrey Show, waarin de ex-vrouw van Puzder zei dat hij haar had bedreigd. Maanden later trok zij haar beschuldigingen in. (NRC)