Justin Bieber komt naar Pinkpop

Bieber is de zevende act die het popfestival in het Limburgse Landgraaf bekend maakt.

Foto Giorgio Benvenuti / EPA

De Canadese popster Justin Bieber staat in juni van dit jaar op het popfestival Pinkpop. Dat kondigde de organisatie van het festival woensdagochtend via Twitter aan.

De nu 22-jarige Bieber werd in 2007 ontdekt nadat hij op YouTube verschillende filmpjes plaatste. Al snel groeide hij uit tot een wereldberoemd tieneridool, dat miljoenen platen verkocht. In 2015 slaagde hij erin met zijn album Purpose, waarbij Bieber hulp kreeg van hitproducers Skrillex en Diplo, een breder publiek te bereiken. Singles van dat album als Sorry en Love Yourself werden grote hits. Ook won hij een Grammy Award in de categorie “Beste Dance plaat”.

Lees ook: Ineens moeten we Bieber serieus nemen

Bieber is de zevende act die het popfestival in het Limburgse Landgraaf onthulde. Eerder werd al bekendgemaakt dat de Nederlandse dj Martin Garrix, zanger Richard Ashcroft en de bands Green Day, System of a Down, Kings of Leon en The Ten Bells op het podium zullen staan. Pinkpop vindt dit jaar voor de 48e keer plaats en wordt gehouden op 3, 4 en 5 juni.

    • Clara van de Wiel