Heijmans beslecht conflict N23 Westfrisiaweg

Het conflict met de provincie Noord-Holland sleepte lang voort. Het project zou 200 miljoen moeten opleveren voor het noodlijdende bouwbedrijf.

Een bouwproject van Heijmans in Gouda.
Een bouwproject van Heijmans in Gouda. Foto Remko de Waal/ANP

Bouwbedrijf Heijmans is het eens geworden met de provincie Noord-Holland over de verbouwing van de N23 Westfrisiaweg. Ook de lopende arbitragezaak is opgeschort. Het project kwam stil te liggen vanwege onenigheid over onverwachte extra kosten voor het prepareren van de ondergrond. Of de overeenkomst over de Westfrisiaweg financiele consequenties heeft maakt Heijmans donderdag bekend, aldus een persbericht van het bedrijf.

Het conflict rond het project dat in totaal 200 miljoen euro moet opleveren sleepte al enige tijd voort. Eind vorig jaar schikte Heijmans in een zaak rond een ander probleemcontract, de Energiefabriek in Tilburg, voor 15 miljoen euro.

Heijmans hervat nu het werk aan de N23. Het is de bedoeling dat de Westfrisiaweg eind 2018 klaar is: een jaar later dan oorspronkelijk verwacht. Heijmans moet onder andere 42 kilometer weg tussen Alkmaar en Enkhuizen verbreden en een aantal kruispunten vervangen door rotondes.

Problemen Heijmans

Het bedrijf verkeert sinds vorig jaar in financiële problemen. De conflicten rond de Westfrisiaweg en de Energiefabriek speelden daar in mee.

Lees ook: Bouwbedrijf Heijmans komt in de gevarenzone

Bij het concern werken bijna 6.500 mensen. Heijmans heeft een jaaromzet van bijna 2 miljard euro. Eind vorig jaar zagen twee topmannen van het bedrijf zich genoodzaakt om te vertrekken vanwege de aanhoudende financiële problemen.

    • Len Maessen