Engie

Energiebedrijf ziet af van proefboringen bij Schier

Het Franse energiebedrijf Engie ziet af van proefboringen naar aardgas ten noorden van Schiermonnikoog. Dat heeft het bedrijf woensdag bekend gemaakt, na „intern beraad” en na „constructieve” gesprekken met tegenstanders van boringen in het Waddengebied, waaronder de Waddenvereniging. De exploratievergunning wordt niet verlengd en de milieuvergunningen worden teruggegeven aan het Ministerie van Economische Zaken. Nieuwe regelgeving zou het technisch heel ingewikkeld en duur maken om in de toekomst daadwerkelijk gas te winnen in dit natuurgebied, stelt een woordvoerder van het bedrijf. De bekendmaking komt op de dag dat de Raad van State bepaalde dat er geen beletsels zijn om de proefboringen uit te voeren. (NRC)

    • Arjen Schreuder