Brandgevaar

Lamborghini roept wereldwijd auto’s terug

De Italiaanse fabrikant van luxe sportwagens Lamborghini roept duizenden auto’s terug wegens brandgevaar. In uitzonderlijke situaties kan benzine in de uitlaat terechtkomen, liet een woordvoerder van Lamborghini Nederland weten. Als de benzinedampen in contact komen met de uitlaatgassen kunnen ze ontbranden. Wereldwijd moeten in totaal zo’n zesduizend Lamborghini’s worden onderzocht in de garage. Het gaat voornamelijk om wagens van het type Aventador. Er zitten ook enkele Lamborghini Venenos tussen, een zeer zeldzame racewagen bedoeld voor de openbare weg die bijna 4 miljoen euro kost. Voor zover bekend hebben er door het defect nog geen ongelukken plaatsgevonden. Het onderzoek naar het brandstofsysteem zal twee dagen duren. In Nederland gaat het om ongeveer twintig Lamborghini’s die tussen 2012 en dit jaar zijn geproduceerd. (ANP)