Automobilisten

Europese Commissie wacht definitief Duits tolplan af

De voorgenomen Duitse tolheffing is nog geen wet en zal pas dan door de Europese Commissie definitief worden beoordeeld. Dat antwoordde EU-commissaris Violeta Bulc (Transport) woensdag in het Europees Parlement op vragen van Europarlementariërs uit tien lidstaten die de tolheffing discriminerend vinden voor buitenlandse automobilisten. Wim van de Camp (CDA): „De Duitse tolheffing is discriminerend, omdat alleen eigenaren van in Duitsland geregistreerde schonere auto’s profiteren van een verlaagde jaarlijkse wegenbelasting. De buitenlandse weggebruikers financieren de inefficiënte Duitse wegenbelasting.” Bulc sloot in november een politiek akkoord met de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt nadat Brussel eerder juridische stappen had genomen tegen Duitsland. (ANP)