Arrestaties na moord halfbroer Kim Jong-un

Een vrouw met reisdocumenten uit Vietnam is gearresteerd, nadat ook een Maleisische taxichauffeur zou zijn opgepakt.

Archiefbeeld van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un
Archiefbeeld van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un Foto Shizuo Kambayashi / AP

In Maleisië is een vrouw opgepakt in verband met de dood van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, zo bevestigt de Maleisische politie, schrijft persbureau Reuters. De vrouw zou in het bezit zijn van reisdocumenten uit Vietnam. De vrouw is geïdentificeerd op basis van camerabeelden. Volgens de politie wordt er verder gezocht naar meerdere verdachten.

Dinsdag bevestigden de Maleisische autoriteiten de dood van de 46-jarige Noord-Koreaan. Kim zou zijn aangevallen met een chemische spray. Nadat hij medische hulp zocht, zou hij op weg naar het ziekenhuis zijn gestorven. Een autopsie moet de definitieve doodsoorzaak duidelijk maken. Verschillende Zuid-Koreaanse media meldden dinsdag dat Noord-Korea achter de moord zou zitten. Ook bronnen binnen de Amerikaanse regering meldden aan persbureau Reuters vermoedens dat Noord-Korea opdracht tot de moord zou hebben gegeven.

Lees ook: Broer Kim Jong-un viel al jaren geleden uit de gratie

Britse media meldden eerder woensdagochtend al dat ook een taxichauffeur gearresteerd zou zijn, die twee vrouwen die verdacht worden van de moord naar de luchthaven zou hebben gebracht. Tegen de Britse krant The Telegraph meldde een Maleisische politieagent dat de chauffeur op basis van camerabeelden kon worden aangehouden.