1947-2017

Ton Vorstenbosch, toneelschrijver en scenarist, (69) overleden

Toneelschrijver en scenarist Ton Vorstenbosch is dinsdag in zijn woonplaats Amsterdam op 69-jarige leeftijd overleden, dat is bekend gemaakt door regisseur Mette Bouhuijs. Vorstenbosch schreef samen met Guus Vleugel, tekstschrijver van Cabaret Lurelei, een groot aantal toneelstukken dat het Nederlands repertoire met kwalitatief hoogstaand werk verrijkte. Vleugel werd zijn levenspartner. Hoogtepunt van Hollandse satire was De miraculeuze come-back van Mea L. Loman (1982) over kissebissende amateurs in een amateurgezelschap. Vorstenbosch was als huisschrijver ook verbonden aan Toneelgroep Centrum, waar hij samenwerkte met Peter Oosthoek en Mette Bouhuijs. Na het overlijden van zijn levensvriend Guus Vleugel werd de toon van Vorstenbosch’ toneelschrijfkunst milder. (NRC)

    • Kester Freriks