Voetbal

Jan Olde Riekerink ontslagen bij Galatasaray

Jan Olde Riekerink is niet langer trainer van Galatasaray. De Nederlander kreeg dinsdag te horen dat hij wegens teleurstellende resultaten is ontslagen. Voorzitter Dursun Özbek maakte het besluit na een bestuursvergadering bekend. Turkse media meldden maandag al dat het ontslag aanstaande was. Galatasaray ging zondag in eigen stadion verrassend onderuit tegen degradatiekandidaat Kayserispor. Olde Riekerink schoof in maart vorig jaar van de functie van hoofd opleiding naar hoofdtrainer. De 53-jarige coach verving destijds de ontslagen Mustafa Denizli. Galatasaray won onder leiding van Olde Riekerink de Turkse beker en volgens VI leverde die prestatie hem een jaarcontract op. Dit seizoen ging het de laatste weken steeds minder goed. Drie van de laatste vijf officiële duels gingen verloren. Galatasaray staat momenteel derde in de Turkse competitie. (ANP/NRC)

    • Rob Schoof