Rotterdam

Agenten niet vervolgd voor geweld tegen anti-Piet-activist

De politieagenten die tijdens de intocht van Sinterklaas in Rotterdam geweld gebruikten bij de arrestatie van een demonstrant worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie vindt dat de agenten op passende wijze hebben gehandeld in hun reactie op het verzet van de demonstrant tijdens zijn aanhouding. Demonstranten van de groep ‘Kick Out Zwarte Piet’ waren op 12 november vorig jaar in Rotterdam de straat opgegaan. Op dat moment gold een noodbevel, omdat veel politiemensen in Maassluis waren voor de sinterklaasintocht daar. Toen duidelijk werd dat de betogers naar de Rotterdamse sinterklaasintocht wilden gaan, pakte de politie hen op. Burgemeester Aboutaleb verdedigde de massa-arrestatie met het argument dat het protest vooraf niet duidelijk genoeg bij hem was gemeld. (NRC)

    • Niels Posthumus