Human Rights Watch

‘Syrische regime zette chloorgas in tijdens laatste fase slag om Aleppo’

Het Syrische leger heeft in de laatste periode van de slag om Aleppo chemische wapens gebruikt in de delen van de stad waar toen nog rebellen zaten. Dat schrijft Human Rights Watch (HRW) in een rapport dat maandag is gepubliceerd. Helikopters zouden chloorgasbommen hebben geworpen in wijken waar ook nog burgers verbleven. Er zouden bij minstens acht gelegenheden tussen 17 november en 13 december bommen met chloorgas neer zijn gekomen. Het rapport van HRW kwam tot stand via interviews met ooggetuigen en de analyse van video’s, foto’s en van berichten op sociale media. De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag wilde niet direct commentaar geven op het rapport. De OPCW werkt samen met de Verenigde Naties. (Reuters)