De deelnemers aan het Politiek Panel van NRC

Het totaaloverzicht van de 62 deelnemers aan het Politiek Panel van NRC, met hun (voormalige) functie(s).

VVD
Ivo Opstelten
partijvoorzitter, minister; Ed Nijpels partijleider, minister; Uri Rosenthal minister, senator; Frans Weekers staatssecretaris, Kamerlid; Paul de Krom staatssecretaris, Kamerlid; Frank de Grave minister, Tweede en Eerste Kamerlid; Loek Hermans minister, Tweede en Eerste Kamerlid; Hans Hoogervorst minister; Frans Weisglas Tweede Kamervoorzitter; Frits Huffnagel campagneleider Rutte’s lijsttrekkersverkiezing; Henri Kruithof hoofd voorlichting; Jan Driessen lid campagneteam 2006-’07.

PvdA
Wouter Bos
vicepremier, partijleider; Job Cohen partijleider, staatssecretaris; Rick van der Ploeg staatssecretaris, Kamerlid; Guusje ter Horst minister, senator; Ruud Koole partijvoorzitter, senator; Joop van den Berg senator, directeur wetenschappelijk bureau; Erik van Bruggen campagneleider , eigenaar campagnebureau BKB; Sherlo Esajas woordvoerder partijleider Samsom; Dig Istha spindoctor, wethouder; Hans Anker campagnestrateeg.

SP
Jan Marijnissen
partijleider, Kamerlid; Jan de Wit Kamerlid; Ewout Irrgang Kamerlid; Remi Poppe Kamerlid; Tiny Kox fractievoorzitter senaat, partijsecretaris.

CDA
Marja van Bijsterveldt
minister, staatssecretaris, partijvoorzitter; Ab Klink minister, Tweede en Eerste Kamerlid; Ger Koopmans Kamerlid, gedeputeerde; Henk Bleker staatssecretaris, interim-partijvoorzitter, gedeputeerde; Wim van de Camp Europarlementariër, Kamerlid; Jack de Vries campagneleider 2006-’07, politiek adviseur Balkenende, staatssecretaris; Meüs van der Poel campagneleider 2002-’03; Jeroen de Graaf politiek adviseur premier Balkenende en minister Aart Jan de Geus.

PVV
Antoine Janssen
gedeputeerde (Limburg); Ronald Sørensen senator, fractieleider Leefbaar Rotterdam; Lucas Hartong Europarlementariër.

D66
Thom de Graaf
minister, Tweede en Eerste Kamerlid; Laurens Jan Brinkhorst minister fractievoorzitter Kamer; Winnie Sorgdrager minister, senator; Boris van der Ham Kamerlid; Gerard Schouw Kamerlid; Joris Voorhoeve minister, Kamerlid, partijleider VVD, D66-lid; Boris Dittrich fractievoorzitter Kamer; Fleur Gräper-van Koolwijk campagneleider, partijvoorzitter; Mieke Pennock hoofd voorlichting fractie; Jan Goeijenbier woordvoerder fractie, hoofd voorlichting VROM.

ChristenUnie
André Rouvoet
partijleider, Kamerlid, vicepremier; Eimert van Middelkoop minister, Kamerlid; Arie Slob partijleider; Leen van Dijke fractievoorzitter Kamer.

GroenLinks
Paul Rosenmöller
partijleider, Kamerlid; Maarten van Poelgeest campagneleider, wethouder; Ineke van Gent Kamerlid.

En:
Rita Verdonk
minister VVD, lijsttrekker Trots op Nederland; Kay van de Linde campagnestrateeg; Marco Pastors wethouder en partijleider Leefbaar Rotterdam ; Peter van Keulen lobbyist Public Matters; Hein Greven lobbyist GKSV; Rob Meines lobbyist Meines Holla; Jan Schinkelshoek lobbyist Schinkelshoek & Verhoog, CDA-Kamerlid, campagneleider Ruud Lubbers.