Barcelona hard onderuit tegen Paris Saint-Germain: 4-0

De doelpunten werden in Parijs gemaakt door Angel di Maria (2x), Julian Draxler en Edinson Cavani.

Edinson Cavani juicht nadat hij de 4-0 heeft binnengeschoten. Foto Lionel Bonaventure/AFP

FC Barcelona wacht over twee weken een loodzware taak in de terugwedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De Spaanse club ging dinsdag in het eerste duel in de achtste finales van de Champions League hard onderuit. Door doelpunten van Ángel di María (2x), Julian Draxler en Edinson Cavani werd het in Parijs 4-0.

Er bestaat daardoor een grote kans dat het belangrijkste Europese clubtoernooi al vroeg afscheid moet nemen van een van de teams die de afgelopen jaren domineerden. De laatste tien jaar bereikte Barcelona telkens minimaal de kwartfinale. In diezelfde periode wist de Catalaanse club het toernooi drie keer te winnen.

In het Parijse Parc des Princes had Barcelona echter weinig in te brengen tegen een gretiger en frivoler voetballend PSG. Na krap 20 minuten voetballen leidde dat tot de 1-0 van Ángel di María, die tot dusver een vrij matig seizoen kent. De Argentijn schoot van net buiten het strafschopgebied in de rechter bovenhoek.

Nogmaals Di María, en Cavani

Na de openingstreffer kreeg Barcelona heel even meer grip op de wedstrijd, wat leidde tot enkele kansen. Lang duurde dat niet: op slag van rust wist PSG de bal op het middenveld te onderscheppen en Julian Draxler vrij voor doelman Marc-André ter Stegen te zetten. Met een strak schot in de linkerhoek verschalkte hij de Duitser.

Nog voor er een uur gespeeld was, greep PSG definitief het initiatief, via een fraai afstandsschot van Di María. Cavani bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-0, door zich vrij te lopen van zijn verdediger en hard langs Ter Stegen het doel te raken. Samuel Umtiti leek de achterstand vlak voor tijd nog iets te kunnen verkleinen, maar zijn kopbal trof de paal.

Dortmund verliest bij Benfica

Naast Barcelona en PSG speelden dinsdagavond ook Borussia Dortmund en Benfica tegen elkaar. In Portugal werd het 1-0 voor de club uit Lissabon. Het enige doelpunt werd gemaakt door Konstantinos Mitroglou.

    • Joost Pijpker