Robben, Torres en een ‘grandissimo’ Goal van het Weekend

De afgelopen voetbaldagen kenden van alles wat: van fraaie afstandschoten tot subtiele lobjes en acrobatische treffers.

De bondscoach liet zondagavond weten absoluut niet van zins te zijn de opnieuw in opspraak geraakte Robin van Persie weer aan de selectie van Oranje toe te voegen. Waarom ook, als Bas Dost blijft scoren? En Arjen Robben ook.

Een Oezbeek in de competitie van Qatar; wat moet daar van komen? Nou, dit dus. Waarvoor dank, Sardor Rashidov. En uit Frankrijk een heerlijk doelpunt van Morgan Amalfitano: de subtiel gegeven assist en dito afwerking worden overtroffen door de reactie van de doelman.

3. Fernando Torres (ATLETICO MADRID v Celta de Vigo 1-1)

Z’n derde doelpunt in drie duels en dus mag Fernando nog een jaartje blijven. Dat is niet helemaal de reden want Atletico mag van de FIFA voorlopig geen spelers meer kopen, dat heeft er waarschijnlijk ook mee te maken. Afijn, zolang Torres dingen als dit blijft doen:

2. Jonny Howson (NORWICH v Nottingham Forest 1-0)

Veel goals van grote afstand dit weekend. In de 2. Bundesliga ramde Fabian Schnellhardt diep in blessuretijd de winnende binnen voor MSV Duisburg. Erhun Oztumer deed dat voor Walsall in de League 1 en Patryk Malecki haalde uit voor Wisła Krakau. Maar niemand deed het als Jonny Howson:

1. Francesco Nicastro (Ternana v PERUGIA 0-1)

Het fraaie Umbrië kent een heuse derby, die weinig verrassend gaat onder de naam Derby dell’Umbria. Klinkt mooi maar het treffen tussen AC Perugia en Ternana Calcio vindt plaats in de lagere regionen van het Italiaanse voetbal, dat toch al zoveel streekduels kent. Francesco Nicastro speelt dit jaar op huurbasis voor Perugia en bezorgde de fans van de Biancorossi op prachtige wijze een mooi weekend:

    • Jules Seegers