Opinie

    • Dorine de Vos

Beeld

Ontroerd las ik in de krant dat prof. jhr. Volkert Huibert de Villeneuve is overleden. In 1966 werkte ik als leerlingverpleegster op de afdeling chirurgie in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Dokter de Villeneuve was er kindercardioloog. Op de afdeling lag een klein meisje met een hartafwijking. Ik ben haar voornaam helaas vergeten. Ze was heel schattig en zou die dag geopereerd worden. Een grote gebeurtenis voor de afdeling.

Ik liep op een moment de gang in waar de operatiekamer was. Daar stond dokter de Villeneuve met zijn handen voor zijn gezicht. Later hoorden we dat het meisje op de operatietafel was overleden. Het maakte grote indruk op het 18-jarige verpleegstertje dat ik toen was. Rust zacht, dokter.

‘Ikjes’ via nrc.nl/contact.
    • Dorine de Vos