Tour de France in 2018 van start in de Vendée

Het is de derde keer sinds het begin van de 21ste eeuw dat de Tour vanuit deze streek vertrekt. Een exacte startplek is nog niet onthuld.

Foto Kenzo Tribouillard/AFP
Foto Kenzo Tribouillard/AFP De winnaar van de Tour de France 2016, Chris Froome, in het midden in de gele trui.

De Tour de France gaat op zaterdag 30 juni 2018 van start in de Vendée. Dat maakte organisator ASO zondag bekend, zonder exacte details over het vertrek te melden. Eerdere geruchten dat pretpark Puy de Fou voor de derde keer deze eeuw startlocatie zou zijn, werden nog niet bevestigd. Meer details volgen later deze maand.

De laatste keer dat de Ronde van Frankrijk van start ging in de Vendée was in 2011, toen de beruchte passage du Gois plaats van vertrek was. Deze gladde weg verbindt het eiland Noirmoutier met het Franse vasteland en staat garant voor spektakel.

Dit jaar gaat de Tour van start in Düsseldorf. Het is voor het eerst sinds eind jaren ’80 dat de karavaan nog eens vanuit Duitsland vertrekt. De Duitse publieke omroep ARD weigerde de afgelopen jaren de grootste wielerronde ter wereld live uit te zenden vanwege de vele dopingschandalen die de sport hebben geplaagd. De Tour zal dit jaar tevens alle vijf de Franse gebergten aandoen en tweemaal door de Alpen trekken.

Lees ook: Tour de France 2017 tweemaal door de Alpen

Het gehele parkoers voor de Tour de France 2018 zal in oktober van dit jaar onthuld worden in Parijs.

De Vendée op de kaart: