Mysterieuze ‘ruimtecapsule’ langs snelweg in Arizona

Automobilisten schrokken van de ‘capsule’ en belden de politie. Het gevaarte bleek iets anders te zijn dan gedacht.

De capsule - compleet met parachute en crashsporen. Foto James Millard

Mensen die op de snelweg tussen Phoenix en Tucson in de Amerikaanse staat Arizona reden, kregen afgelopen week de schrik van hun leven. Langs het asfalt lag namelijk iets dat verdacht veel op een een ruimtecapsule leek, met de parachute er nog aan vast. Was NASA stiekem weer begonnen met bemande ruimtevluchten? Of was de alien-invasie begonnen?

Het bleek allemaal wat minder spectaculair. Kunstenaar Jack Millard bleek in de weer te zijn geweest met een oude cementmolen, die hij omtoverde tot een nauwelijks van echt te onderscheiden ruimtecapsule. Die legde hij langs de snelweg en toen… wachten maar. Van tevoren zette hij een video over zijn project online:

Politie

Millards geduld werd snel beloond. Bezorgde passanten belden de politie van Casa Grande, een stadje op een klein uur rijden van Phoenix. Agenten die kwamen opdagen, troffen de 53-jarige Millard aan en stelden automobilisten al gauw gerust via Twitter:

Millard zei tegenover lokale media dat de cementmolen langs de weg gedumpt was en daar “al dertig jaar lag te roesten”. “Ik krijg dan gewoon neigingen om iets te scheppen. Als kunstenaar is het mijn missie om schoonheid en magie te vinden in zaken die anderen als troep beschouwen”, aldus Millard. “Het is een wat glorieus tuinornament.”

De capsule trok een hoop bekijks. Een selfie met het bakbeest op social media kon dan ook niet uitblijven:

👽crash landing #NASA #spacecapsule #JackMillard

Een foto die is geplaatst door Sheena Sorensen (@amazonsheena) op

    • Casper van der Veen