Luchthaven Hamburg tijdelijk ontruimd

Meer dan vijftig passagiers zijn onwel geworden nadat een onbekend gas werd verspreid via de airconditioning.

Foto AFP

Het vliegveld in de Noord-Duitse stad Hamburg was zondagmiddag tijdelijk ontruimd nadat tientallen passagiers klaagden over geïrriteerde ogen. Via de airconditioning zou een onbekend gas zijn verspreid. Inmiddels is het vliegverkeer weer hervat, zo meldt de Duitse politie.

Twitter avatar bpol_nord Bundespolizei Nord Am Flughafen Hamburg wurde der Flugverkehr wieder aufgenommen. In Kürze öffnet #bpol wieder die Kontrollstellen.

Nog niet duidelijk wat de oorzaak is

Het luchtverkeer werd stilgelegd van 12.32 tot 13.45. Meer dan vijftig passagiers klaagden over ademhalingsproblemen en geïrriteerde ogen. Zij worden vlakbij de luchthaven onderzocht. De geëvacueerde passagiers moesten buiten in de kou wachten tot de brandweer en de politie de terminals weer vrijgaven.

Het is nog onduidelijk of er sprake is van een gaslek of een bewuste actie om passagiers te bedwelmen. Luchthaven Hamburg is bezig met een onderzoek, zo laat woordvoerder Karen Stein weten:

“We werken nauw samen met de autoriteiten om te achterhalen wat er gebeurd is”.

Het vliegveld van Hamburg is de op vier na grootste van Duitsland. Jaarlijks worden hier 16 miljoen passagiers vervoerd.

    • Huib de Zeeuw