Global Fine Art Award

Prado en Noordbrabants Museum winnen prijs voor Bosch-expositie

Het Noordbrabants Museum heeft samen met het Museo Nacional del Prado een prestigieuze Global Fine Art Award gewonnen voor de tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie. De twee musea in respectievelijk Den Bosch en Madrid deelden een groot deel van de tentoonstelling, waarmee de 500ste sterfdag van Bosch werd herdacht. Directeur Charles de Mooij van het Bossche museum nam de prijs zaterdagavond in New York in ontvangst. De twee kunstinstellingen wonnen in de categorie ‘Renaissance, Barok, Oude Meesters, Dynastieën - solo-artiest’. Het Noordbrabants Museum is het eerste Nederlandse museum dat een Global Fine Art Award wint. De prijzen worden jaarlijks toegekend aan de beste exposities over de hele wereld, door een comité van internationale experts. (ANP)

    • Auteur Onbekend