In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
In Nieuw-Zeeland zijn honderden grienden (de grootste dolfijnsoort) gestrand in Golden Bay op het Zuidereiland. Een van de grootste massastrandingen in de geschiedenis van het land.
Reuters / Anthony Phelps
Een kunstwerk dat is geïnspireerd door de bussen die Syriërs in 2015 rechtop hadden gezet als bescherming tegen sluipschutters, zorgde deze week voor opschudding bij jaarlijkse herdenking van het bombardement op Dresden. De imposante installatie van de Duits-Syrische kunstenaar Manaf Halbouni viel heel slecht bij sommige Dresdenaren. Alsof de slachtoffers in Syrië belangrijker zijn dan de Duitse slachtoffers, klagen ze.
AP / Michael Sohn
Palestijnen vluchten weg van de explosie van een granaatinslag op een vermeende Hamaspost in de Gazastrook.
AFP / Mohammed Abed
Kinderen spelen op het schoolplein terwijl op de achtergrond de vulkaan Sinabung as en rook spuwt. Bewoners nabij de actieve vulkaan op Sumatra zijn geëvacueerd.
AFP
Sven Kramer inspecteert zijn schaatsen bij de training in de Gangneung Olympic Oval voorafgaand aan de WK Afstanden schaatsen.
ANP / Jerry Lampen
New York beleefde deze week een dramatische weeromslag. Woensdag voelde het met 15 graden lente-achtig aan. Op donderdag was met zware sneeuwstormen het winterweer terug.
AFP / Jewel Samad
Op de skipistes van het Libanongebergte wordt een mis gehouden van de Libanese Maronitische Kerk op de feestdag van de heilige Maron, de beschermheilige van Libanon.
AFP / Patrick Baz
Elke vrijdag bezoekt Hinrika Höges met haar pony deze hospice in Berlin-Wannsee om de terminaal zieke patiënten op te vrolijken.
Rainer Jensen / DPA via AP
Op een robottentoonstelling in het Science Museum in London is een mechanische baby te zien verbonden met een elektronische 'navelstreng'.
AP / Alastair Grant
In Tamil-Nadu in India worden op het festival Jallikattu stieren losgelaten in het publiek. Het doel is de stier te temmen door erop te rijden. Het festival is onderdeel van de winteroogstfeesten en is enorm populair in de regio.
AP / Bernat Armangue
Bij plunderingen in Vitoria in Brazilië is deze man door de politie in zijn been geschoten.
AP / Diego Herculano
Feestende Somaliërs in de straten van Mogadishu na de verrassende verkiezing van Mohamed Abdullahi Farmajo als president van het land.
Reuters / Feisal Omar
In een pluimveebedrijf in Gaza inspecteren Palestijnen de schade na een Israëlisch bombardement.
Reuters / Mohammed Salem
Een Afghaanse vrouw gekleed in burka bedelt in de besneeuwde straten van Kabul.
Reuters / Mohammad Ismail
Tijdens een werkbezoek aan Duitsland leggen Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bloemen in concentratiekamp Buchenwald.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
De begrafenis van Elena Volkova, slachtoffer van mortierbeschietingen in Oost-Oekraïne.
AP / Evgeniy Maloletka
De hele week werd in Roemenië geprotesteerd tegen corruptie en tegen de regering. De minister van Justitie, Florin Iordache, maakte donderdagmiddag zijn ontslag bekend wegens de massale protesten in zijn land na zijn voorstel om een wetswijziging door te voeren in de anticorruptiewet.
AP / Vadim Ghirda
Kristin Lysdahl uit Noorwegen traint voor het WK skiën dat dit weekend plaatsvindt in Sankt Moritz in Zwitserland.
AFP / Joe Klamar
Tijdens Jacob Zuma's jaarlijkse state-of-the-union braken in het Zuid-Afrikaanse parlement gevechten uit tussen beveiligers en leden van de oppositiepartij EFF. Zuma vervolgde zijn speech voor een half lege zaal.
Reuters / Sumaya Hisham
Op de chocoladebeurs Salon du Chocolat in Brussel is een model te zien in een chocoladejurk en bijpassend hoofddeksel.
AFP / Emmanuel Dunand