Aantrekkelijk dansen doe je zo

Onderzoekers hebben aan de hand van video’s in kaart gebracht hoe vrouwen dansen die aantrekkelijk gevonden worden. Het geheim ligt in het gebruik van heupen en asymmetrische bewegingen.

Foto Northumbria Universiteit Newcastle/Youtube

Bij het lezen van dit stuk is het raadzaam een nummer op te zetten waar je het liefst op danst. Een paar suggesties: Sugar van Flo Rida, King Kunta van Kendrick Lamar, I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas en What do you Mean? van Justin Bieber.

Als de muziek aan staat en je wilt anderen vanaf nu imponeren op de dansvloer, bekijk dan vooral de video’s hieronder die onderzoekers van de Northumbria Universiteit in Newcastle maakten, op basis van hun onderzoek naar aantrekkelijke dansmanieren van vrouwen.

Aantrekkelijke dansmoves

Hips don’t lie

De onderzoekers lieten 39 vrouwen (natuurlijk geen professionele danseressen) dansen, en ruim 200 mannen en vrouwen moesten hen beoordelen op aantrekkelijkheid. Vrouwen die soepel met hun heupen schudden werden beoordeeld als aantrekkelijkst. Volgens eerder onderzoek zijn heupen voor mannen een belangrijke indicator voor de mate van vruchtbaarheid van vrouwen. Ook vrouwen die hun benen en armen asymmetrisch bewegen konden op een positieve score rekenen. De onderzoekers willen met het onderzoek een bijdrage leveren aan onderzoek naar partnerkeuze.

De onderzoekers maakten ook een video met het slechte voorbeeld. Herken jij jezelf in onderstaande dansmoves, dan heb je een grotere kans dat mannen je op de dansvloer niet zullen benaderen. Laat je trouwens niet weerhouden lekker door te dansen, want uit eerder onderzoek is gebleken dat regelmatige lichaamsbeweging je gelukkiger maakt.

Mannen

In 2011 deden de onderzoekers overigens hetzelfde onderzoek voor mannen. 19 dansende mannen werden door 39 vrouwen beoordeeld op aantrekkelijkheid. Wat bleek? Mannen kunnen vooral imponeren door goed gebruik te maken van het bovenlichaam. Business Insider maakte er een video over. Kijk en leer!