PEC Zwolle wint thuis verdiend van NEC: 2-0

Voor PEC was het de tweede overwinning op rij, nadat Sparta vorige week in eigen huis werd verslagen.

PEC-spits Nicolai Brock-Madsen juicht na zijn doelpunt: 1-0.
PEC-spits Nicolai Brock-Madsen juicht na zijn doelpunt: 1-0. Foto ANP

PEC Zwolle heeft vrijdag thuis verdiend met 2-0 gewonnen van NEC. Voor de Zwollenaren was het de tweede overwinning op rij, nadat Sparta vorige week in eigen huis met 2-3 werd verslagen.

NEC opende goed en kreeg via onder meer Wojciech Golla (kopbal) en Jordan Larsson (uithaal) kansen op de openingstreffer. Daarna nam PEC het heft in handen en raakte het de paal via Queensy Menig. NEC-aanvaller Jay-Roy Grot moest nog voor rust geblesseerd het veld verlaten na een duel met Dirk Marcellis.

Na rust was het NEC die via Taiwo Awoniyi, de huurling van Liverpool die voor Grot in de ploeg was gekomen, een opgelegde kans verprutste. In de 57ste minuut was het echter PEC dat op voorsprong kwam: PEC-spits Nicolai Brock-Madsen scoorde ietwat fortuinlijk zijn vierde doelpunt in zijn laatste vijf wedstrijden voor PEC.

Nadat PEC-middenvelder Ryan Thomas vervolgens de lat had geraakt, deed Mohamed Rayhi namens NEC even later hetzelfde. In de 72ste minuut was het Queensy Menig die uit een counter de eindstand op het bord zette: 2-0.

Door de overwinning klimt PEC voorlopig één plekje naar plaats twaalf op de ranglijst. NEC blijft tiende.