Overname

Eigenaar Durex stapt met grote overname in markt babyvoeding

Het Britse concern Reckitt Benckiser, (bekend van merken als Durex, Woolite, Calgon, Clearasil, Strepsils en Cillit Bang) heeft een bod van omgerekend 15,6 miljard euro uitgebracht op de Amerikaanse producent van babyvoeding Mead Johnson. De overname is de grootste uit de geschiedenis van het Britse bedrijf. Met de aankoop wil Reckitt Benckiser zijn positie in Azië versterken, waar Mead Johnson sterk vertegenwoordigd is. De topman van het Britse bedrijf noemde het loslaten van de eenkindpolitiek in China een van de redenen om de overname te plegen. Afgesproken is dat de Amerikaanse prooi een boete van 400 miljoen euro betaalt aan de Britten als de overname alsnog niet doorgaat. Hierdoor wordt de kans op een tegenbod op Mead Johnson door een concurrent verkleind. (NRC)