Ontslagen

Supermarktketen Plus sluitvier distributiecentra

Supermarktketen Plus (omzet 2,2 miljard euro, marktaandeel 6 procent) sluit vier regionale distributiecentra, in Haaksbergen, Midden-Beemster, Hendrik-Ido-Ambacht en Ittervoort. Daardoor gaan de komende drie jaar bij elkaar 260 arbeidsplaatsen verloren, zo heeft het concern vrijdag bekendgemaakt. Alle ruim 260 winkels van Plus worden vanaf 2020 centraal bevoorraad vanuit een nieuw te bouwen distributiecentrum in Tiel waar veel meer met robots wordt gewerkt. Dat moet volgens algemeen directeur Jan Brouwer een flinke kostenbesparing opleveren. De huidige vier distributiecentra tellen bij elkaar zo’n zevenhonderd werknemers, inclusief hulpkrachten. Het gaat om 435 arbeidsplaatsen. Het nieuwe centrum in Tiel is goed voor 250 voltijdsbanen. (ANP)