In beeld

Na goud is er nu vooral roest in de stadions van Rio

Nog maar zes maanden geleden werden in Rio de Janeiro de Olympische Spelen gehouden. De aanloop naar het grootste sportevenement kostte miljarden euro's en door de voortwoekerende crisis in Brazilië werden de Spelen steeds controversiëler. Volgens de lokale autoriteiten zouden de enorme kosten worden terugverdiend met geld uit toerisme en sportwedstrijden ná de Spelen. Een half jaar later zijn de stadions in verval.
Het interieur van het Maracanã-stadion is vernield door vandalen. Het complex is al een tijdje gesloten voor toeristen.
AP Photo/Silvia Izquierdo
Een man loopt In Rio voorbij een muurschildering van Christo Redentor met de Olympische ringen. Een half jaar na de Spelen worden veel faciliteiten amper gebruikt, of ze zijn in verval geraakt.
REUTERS/Nacho Doce
Het iconische Maracanã-stadion van boven gefotografeerd. 2,5 jaar geleden werd hier het WK voetbal gehouden en amper een half jaar geleden de Olympische Spelen.
(AP Photo/Silvia Izquierdo
De beheerders van het Maracanã-stadion hebben ruzie met de organisatoren van de Spelen en de lokale overheid over een elektriciteitsrekening die inmiddels is opgelopen tot 1 miljoen dollar.
AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA
Het stadion werd eerder al voor het WK in 2014 opgeknapt. De moderniseringsslag kostte naar schatting 500 miljoen dollar. Nu hangen er kabels uit een muur waar eerder een tv hing.
AP Photo/Silvia Izquierdo
Tot een half jaar geleden zaten de tribunes in het Maracanã-stadion nog vol met publiek. Nu zijn de stoeltjes door vandalen gesloopt.
AP Photo/Silvia Izquierdo
Twee bewakers houden de wacht bij de toegangshekken. Door de ruzie over de oplopende rekeningen is het stadion gesloten voor toeristen, die juist geld in het laatje kunnen brengen.
AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA
Bezoekers kijken door de hekken naar de binnenkant van het stadion. Door de ruzie mogen ze niet naar binnen, waardoor het stadion veel geld misloopt.
AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA
De Olympische golfbaan (kosten: 16 miljoen dollar) is weliswaar open, maar trekt niet veel klandizie.
REUTERS/Nacho Doce
De buitenkant van het Olympisch zwembad, waar de inmiddels verscheurde kledenhangen van de Braziliaanse kunstenaar Adriano Varejao. In de wijde omtrek is nu geen mens meer te bekennen.
AP Photo/Silvia Izquierdo
Het Olympisch zwembad ligt nu droog en trekt verder geen toeristen meer aan.
REUTERS/Pilar Olivares