Frisdrank

Coca-Cola ziet omzet dalen door relatief dure dollar

Foto iStock

Coca-Cola heeft de omzet het afgelopen kwartaal opnieuw zien dalen. De Amerikaanse frisdrankproducent had last van onder meer de relatief dure dollar, die de opbrengsten in andere landen drukte. De winst viel in de laatste periode van 2016 fors lager uit dan een jaar eerder, blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers. De omzet daalde in het vierde kwartaal met 6 procent tot 9,4 miljard dollar (8,8 miljard euro). Afgezien van wisselkoerseffecten en andere ontwikkelingen die volgens het bedrijf voor een vertekend beeld zorgen, zou sprake zijn geweest van een toename met 6 procent. De nettowinst daalde met ruim de helft tot 550 miljoen dollar. Daarnaast worstelt het bedrijf al langer met een stagnerende vraag naar suikerhoudende frisdranken in sommige ontwikkelde markten. (ANP)