Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit zijn de vijf beste verhalen van deze week.

Portret door C215 op Blackall Street in Londen. Foto MsSaraKelly
 1. Trump krabt zich achter de oren

  Foto Kevin Lamarque/Reuters

  Dit was maandag het verhaal van de dag, volgens Amerika-redacteur Maartje Somers. Na een terugslag tegen de eerste golf aan decreten, telt de regering Trump haar knopen. En ook Trump zelf krabt zich achter de oren, schrijven NYT-verslaggevers Maggie Haberman en Glenn Thrush.

 2. Een ongewenst effect van de hijab

  Het dragen van bedekkende kleding door vrouwen in Iran leidt vooral tot ongewenste intimiteiten, blijkt uit een reportage die Midden-Oosten-commentator Carolien Roelants in The Guardian las.

 3. 165 jaar liefde in de NYT


  Nrc.nl-redacteur Kim Deen tipt deze serie waarin The New York Times terugblikt op “165 jaar liefde (en conflict)” in hun trouwaankondigingen. Het levert intrigerende, opbeurende en soms hartverscheurende verhalen op.

  Lees de hele serie hier: Committed
 4. Drie jaar gevangen in Syrië

  Spanje-correspondent Koen Greven raadde dit interview aan van de Spaanse krant El País met Omar El Shogre, die drie jaar gevangen zat in Syrië. Hij vertelt een ontluisterend verhaal over talloze gruwelijkheden. “Om vier uur ‘s nachts begon het martelen.”

 5. Het leven van een vluchteling in Polen


  Oost-Europa-redacteur Eva Cukier las een indrukwekkend verhaal over de beroerde behandeling van vluchtelingen in Polen, een van de etnisch meest homogene landen ter wereld.