In beeld

De zoektocht naar identiteit op het festival Rotterdam Photo

Op het Deliplein in Rotterdam zijn tijdens het festival Rotterdam Photo meer dan twintig zeecontainers gevuld met fotografie. Rond het thema Identiteit krijgen onafhankelijke kunstenaars de kans te exposeren en contacten te leggen met galeries en het publiek. Bekijk hier een selectie van de deelnemers.
Nayab Ikram is een Finse kunstnaar met Pakistaanse achtergrond. Ze werkt met video- en fotoconcepten rond culturele indentiteit. Met 'In Between' focust ze op het gevoel van 'ertussin te hangen'.
Nayab Ikram
Met het 'Beagle 2.0'-project, gemaakt met behulp van beelden van Google Street View, verkent Sasha Gregor als een hedendaagse Darwin onze relatie met ons leefgebied.
Sasha R. Gregor
Nicoline Rodenburg wil met haar portretten persoonlijke verhalen vertellen, vaak verbeeld als herinnering of emotie. Met de serie portretten KID (Kunstmatige Inseminatie Donor) onderzoekt ze de relatie tussen donorkinderen met hun niet-biologische ouders.
Nicoline Rodenburg
In haar fotografische beelden en installaties laat Pascale Hustings ons tijd, ruimte, vorm en schaal op een andere manier ervaren.
Pascale Hustings
Rutger Prins' interesse voor fotografie ontstond tijdens vastleggen van zijn terminaal zieke moeders en haar overlijden. Dat leidde tot een obsessie met sterfelijkheid zelf. Met de serie 'Slow decay' weerspiegelt hij zijn angst voor de dood.
Rutger Prins
Social Animals is een tentoonstelling van vijf fotografen die de menselijke identiteit onderzoeken.
Sas Schilten
Sophie de Vos (1992) doet visueel onderzoek, zonder de noodzaak om antwoorden te vinden, naar hoe het menselijk lichaam reageert met zijn psyche en geheugenfunctie.
Sophie de Vos
Stacii Samidin (1987) focust op groepsidentiteiten.
Stacii Samidin
Ruim vijfhonderd jaar na de publicatie van Erasmus' Lof der Zotheid laten de fotografen van het Rotterdams online magazine Vers Beton de aangeboren domheid van de mens en maatschappij zien.
Annabel Storm
Yuri van Geenen fotografeert alledaagse mensen op alledaagse plekken.
Yuri van Geenen
'If A Tree Falls in the Forest' is een serie over het Japanse fenomeen ‘Hikikomori’, over mensen die zich terugtrekken uit het sociale leven, op zoek naar extreme mate van isolatie en opsluiting.
Annemarijn Vlinder
Farren van Wyk (1993) onderzoekt met het project 'Die Lewe Is Nie Reg Vir My Nie', in haar geboorteplaats Port Elizabeth (Zuid-Afrika) de gangstercultuur.
Farren van Wyk
Mark Abramson uit New York verkent in Two Face de dubbelhartigheid en manipulatie, fictie en het ceremonieel vertoon in het spektakel van de presidentiële campagne.
Mark Abramson