Tennis

Publiekstrekker Rafael Nadal zegt ook af voor ABN AMRO-toernooi in Rotterdam

Rafael Nadal heeft afgezegd voor het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam. Artsen hebben de Spanjaard aangeraden rust te nemen nadat hij op de Australian Open de finale had bereikt. „Na mijn afwezigheid in een aantal toernooien afgelopen jaar, was ik juist goed aan dit seizoen begonnen en heb ik een aanzienlijke inspanning geleverd tijdens de Australische toernooien”, zei Nadal. „Daardoor hebben mijn artsen mij echter ten strengste geadviseerd om rust te nemen en mijn lichaam tijd te geven om te herstellen voordat ik weer wedstrijden speel, en op die manier blessures te voorkomen. Ik begrijp dat de Nederlandse fans teleurgesteld zullen zijn.” Deze week zegde Stan Wawrinka al af voor het toernooi. De Zwitser was de hoogstgeplaatste speler. Dat is nu Marin Cilic, nummer zeven van de wereld. Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft nog geprobeerd een andere topper te halen. „Het is natuurlijk een grote domper dat Rafael er niet is”, zei hij. „We hebben in korte tijd contact gehad met de complete top vijf en Roger Federer, maar helaas bleken zij om uiteenlopende redenen niet beschikbaar.” (ANP)