Politie Zeeland doet grote drugsvangst in Rilland

In een vrachtwagen met aanhanger werden grondstoffen gevonden waarmee volgens een deskundige bij de politie 1 miljard xtc-pillen gemaakt kunnen worden.

Politiemedewerkers inspecteren een vrachtwagen met aanhanger waar grondstoffen werden aangetroffen waarmee 1 miljard xtc-pillen kunnen worden gemaakt.
Politiemedewerkers inspecteren een vrachtwagen met aanhanger waar grondstoffen werden aangetroffen waarmee 1 miljard xtc-pillen kunnen worden gemaakt. Foto ANP

In het Zeeuwse dorp Rilland heeft de politie Zeeland een grote drugsvangst gedaan. In een vrachtwagen met aanhanger werden grondstoffen gevonden waarmee volgens een deskundige bij de politie 1 miljard xtc-pillen gemaakt kunnen worden.

De vondst bedraagt 100 flessen waterstofgas, 15.000 kilo bijtende soda en 3.000 liter hulpstoffen. Deze grondstoffen alleen al hebben volgens de politie een handelswaarde van enkele honderdduizenden euro’s. De stoffen en de vrachtwagen worden donderdag nog afgevoerd.

Volgens ANP had een buitengewoon opsporingsambtenaar het voertuig al enkele dagen zien staan op een gemeentelijke parkeerplaats. Onderzocht wordt van wie de vrachtwagen en de spullen zijn. Volgens Omroep Zeeland gaat het om een wagen met een Nederlands kenteken. De Zeeuwse nieuwszender zegt dat het erop lijkt dat de vrachtwagen als opslagplaats werd gebruikt.

    • Guus Ritzen